Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός KidsSaveLives Champioship, το Σάββατο 1 Απριλίου, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.
Συμμετείχαν εικοσιτέσσερα Λύκεια από εννέα Περιφέρειες της Ελλάδας μεταξύ αυτών και το ΓΕΛ Φιλύρου.
Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) πάνω σε σύγχρονα προπλάσματα, εξοπλισμένα με κατάλληλους αισθητήρες που συνδέονται με λογισμικό QCPR, το οποίο παρέχει ακριβείς μετρήσεις επιδόσεων και επί τοις εκατό (%) βαθμολογία.
Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Φιλύρου: Καστή Σοφία (Β1), Παπαδοπούλου Ελένη (Β2) και Παπαδοπούλου Μαρία (Β2) συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, υπευθυνότητα και επιμονή.
Τις μαθήτριες συνόδευσαν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, Χριστίνα Καρατζιά, Σχολική Νοσηλεύτρια και Δημήτριος Σβάρνας, Γυμναστής.
Κατά την προημιτελική φάση η ομάδα του ΓΕΛ Φιλύρου έλαβε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό του διαγωνισμού. Με τελική βαθμολογία 99%, κατέκτησε την πέμπτη θέση πανελληνίως.
Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και η κατάταξή μας στην πέμπτη θέση αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ισχυρότερη μετεκπαιδευτική εμπειρία ζωής.
Με αυτό το διαγωνισμό και κατά το πρότυπο του “ανοιχτού σχολείου”, οι μαθήτριες κατέκτησαν δεξιότητες αντιμετώπισης καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή και εντάχθηκαν από νωρίς στην κοινωνία των ενεργών πολίτων.
Επιπλέον ενισχύθηκε η σχέση τους με τον εθελοντισμό, τις πρώτες βοήθειες, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανάπτυξη ηθικών αρετών, την πρόληψη αντικοινωνικών συμπεριφορών.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων απευθύνουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες που έλαβαν μέρος.