ΓΕΛ ΦΙΛΥΡΟΥ                                                                   ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  -  ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και σας ενημερώνουμε τα παρακάτω :

 Α. ΦΟΙΤΗΣΗ

Σχετικά με τη δικαιολόγηση των απουσιών, υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα εξής:

► Η φοίτηση χαρακτηρίζεται «Επαρκής», όταν οι απουσίες είναι μέχρι «114». Όταν ο μαθητής έχει απουσίες από «115» και άνω η φοίτησή του χαρακτηρίζεται «Ελλιπής» και επαναλαμβάνει την τάξη. Όταν οι μαθητές συμπληρώσουν 30 απουσίες και πάνω, οι σύμβουλοι καθηγητές σας ενημερώνουν ηλεκτρονικά, για αυτό σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία στο mail που έχετε δώσει.

►  Οι γονείς – κηδεμόνες έχουν προσωπική ευθύνη στην παρακολούθηση των απουσιών των μαθητών σε συνεργασία με το σύμβουλο – καθηγητή του κάθε τμήματος.

►  Οι ωριαίες αποβολές από συγκεκριμένη ώρα μαθήματος αποτελούν μέτρο παιδαγωγικής ποινής, καθώς και οι αποβολές, που επιβάλλονται από τον Δ/ντή ή το Σύλλογο καθηγητών. Οι συγκεκριμένες ποινές εγγράφονται στο αρχείο του σχολείου και ο Δ/ντής έχει την αρμοδιότητα να απασχολεί τους τιμωρημένους μαθητές με συγκεκριμένο έργο. Μαθητές που έρχονται αργοπορημένα στο σχολείο ή ζητούν άδεια να φύγουν νωρίτερα, θα πρέπει να παίρνουν άδεια από τη Δ/νση. Σε κάθε περίπτωση θα γίνεται επικοινωνία με τους κηδεμόνες.

► Οι απουσίες λόγω νόσησης Covid19 ΔΕΝ προσμετρώνται.

 Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ:  

  1. Η αξιολόγηση των μαθητών του Λυκείου γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με συνεργασία των αρμόδιων θεσμών.
  1. Για τη σωστή λειτουργία του σχολείου εφαρμόζουμε τόσο την υπάρχουσα εκπαιδευτική νομοθεσία, όσο  και  το  σχολικό  μαθητικό  κανονισμό,  που  καταρτίζεται  με  κοινή συναίνεση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Σχολικό Συμβούλιο και επικυρώνεται. Παρακαλούμε τους γονείς να προτρέπουν τους μαθητές στην τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου. Τονίζουμε ιδιαίτερα την απαγόρευση χρήσης κινητού  τηλεφώνου  και  οποιασδήποτε  ηλεκτρονικής συσκευής εντός του σχολείου. Η χρήση του στο σχολείο επισείει ποινή.
  1. Όταν μαθητές δικαιούνται να εξεταστούν με προφορική εξέταση, για τους λόγους που προβλέπει ο νόμος ή επιθυμούν απαλλαγή από συγκεκριμένα μαθήματα, οι κηδεμόνες να ενημερώνουν έγκαιρα τη Δ/νση του σχολείου για τις δέουσες ενέργειες
  1. Παρακαλούνται οι κηδεμόνες, όταν οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, να ενημερώνουν τη Διεύθυνση του σχολείου και τους διδάσκοντες καθηγητές για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων.
  1. Στο Λύκειό μας εφαρμόζεται σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου, λόγω εκτάκτων αναγκών.
  1. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων είναι :

A1

ΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

A2

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Α3

ΤΖΙΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

B1

ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΝΑ

B2

ΤΣΙΒΑΛΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ

Γ1

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Γ2

ΣΒΑΡΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γ3

ΤΣΑΡΑΚΤΣΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μπορείτε  να  απευθύνεστε  σε  αυτούς  για  θέματα  απουσιών  ή ό,τι έχει σχέση με την πρόοδο του μαθητή.

  1. Θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα επικοινωνίας των γονέων με τους καθηγητές του σχολείου μόλις σταθεροποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

 Γ.  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Θα καλέσουμε τους κηδεμόνες στο σχολείο για επίσημη ενημέρωση σχετικά με θέματα φοίτησης και προόδου των μαθητών περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου σε ημερομηνία που θα σας γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

Επιθυμούμε τη συνεχή και γόνιμη επικοινωνία μαζί σας σε κάθε περίπτωση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                      Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΚΑΖΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ