20170905 123729

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΤΣΑΚΛΗΣ»

 

Το μόνο που χρειάζεται να ξέρει κανείς, είναι πού βρίσκεται η βιβλιοθήκη…

                                                                                          Albert Einstein

 

Γενικές πληροφορίες

Η Βιβλιοθήκη του 3ου Γ.Ε.Λ. Χορτιάτη - Φιλύρου ιδρύθηκε το 2014 και πήρε την ονομασία της από τον Γεώργιο Καρτσακλή, τον πρώτο διευθυντή του σχολείου μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στεγάζεται στον 2ο όροφο του σχολικού συγκροτήματος και λειτουργεί ως δανειστική, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο της σχολικής όσο και της τοπικής κοινότητας του Φιλύρου. Περιλαμβάνει γύρω στους 1600 τόμους βιβλίων (κυρίως λογοτεχνικών), αλλά και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως π.χ. Ιστορία, Θρησκεία, Φιλισοφία, Τέχνη, κ.α. Επίσης στην κύρια συλλογή εντάσσονται τα περιοδικά, το πληροφοριακό (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά) και οπτικοακουστικό τμήμα (cd, dvd, βιντεοκασέτες).

Στο χώρο υπάρχει Η/Υ οπού ο χρήστης μπορεί να κάνει πλήρη αναζήτηση του υλικού που διαθέτει η βιβλιοθήκη.

Μέλη της μπορούν να γίνουν όλοι οι μαθητές, καθηγητές και δημότες του Φιλύρου, μετά από έγγραφη αίτηση που θα κάνουν στο χώρο της βιβλιοθήκης.

 

Σκοπός

 

Η βιβλιοθήκη του 3ου Γ.Ε.Λ. Χορτιάτη – Φιλύρου αποτελεί δυναμικό περιβάλλον παροχής γνώσης με σκοπό την άρτια πληροφόρηση των μελών της.

Πιο συγκεκριμένα αποσκοπεί:

  • στην αποτελεσματική συμβολή στο πρόγραμμα του σχολείου με την επιτυχή ανταπόκριση στις πληροφοριακές και ερευνητικές ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών
  • στην καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας
  • στην διατήρηση και ανάπτυξη της συλλογής που έχει στην κατοχή της.